Ga naar de inhoud
Menu

Productreis

Van de tekentafel naar jouw interieur: het is een hele reis die onze producten maken. Elk meubel wordt met passie ontworpen, met liefde gemaakt en met de grootst mogelijke zorg bij jou, de klant, afgeleverd. Hieronder laten we je graag zien hoe deze productreis verloopt.

1. Het idee

Elke reis begint met een idee. Wij signaleren een behoefte of een trend, en denken: hoe kunnen wij dit vertalen naar een mooi Dami Living product? Na het nodige brainstormen pakken wij het potlood, de pen, een laptop, en beginnen te schetsen. Zo ontstaat er een eerste ontwerp.

2. De fabriek

Voor we met de productie van onze ontwerpen konden beginnen, moesten we op zoek naar een geschikte fabriek. We hebben zelf in China een rondreis gemaakt om te zien welke fabrieken de juiste maatstaven hanteren ten aanzien van arbeidsvoorwaarden, hygiëne en veiligheid. Daardoor kunnen we nu garanderen dat onze producten alleen dáár gemaakt worden waar voldaan wordt aan onze hoge kwaliteitsstandaard.

3. Het prototype

De tekeningen van het ontwerp worden naar een van de door ons geselecteerde fabrieken gestuurd. Daar maakt men een prototype. Dit wordt zowel in de fabriek als door ons getest op zaken als comfort en veiligheid. Bovendien kijken wij of het product ‘werkt’: heeft het de juiste uitstraling?

4. Het bijschaven

Er is altijd ruimte voor verbetering. We nemen niet zomaar genoegen met een eerste prototype. Gemiddeld testen en evalueren we 3-5 prototypes voor we tevreden zijn. Hierbij betrekken we ook de feedback die we van klanten krijgen. Prototypes zijn daarom vaak te vinden in onze showroom.

5. De productie

Als we bepaald hebben met welke materialen het eindproduct gemaakt moet worden, gaat de productie van start. Voorts wordt elke ‘batch’ in de fabriek gecontroleerd door ons kwaliteitscontroleteam.

6. De grote oversteek

Zijn alle producten gecontroleerd en goed bevonden? Dan zijn ze klaar om naar ons verscheept te worden. Ze vertrekken in containers naar de plaatselijke haven. Daar worden ze aan boord gebracht van het schip dat ze naar de Rotterdamse haven zal brengen. Ze hebben een reis van ruim een maand voor de boeg…

7. De aankomst in Nederland en verdere distributie

Na vele weken op zee bereiken de meubels het vasteland. Vanuit Rotterdam worden ze naar ons magazijn in Weesp getransporteerd. Daar staan wij klaar om ze uit te laden, te labelen en aan de koeriers- en expressdienst mee te geven.

8. Het einddoel

Er wordt op de bel gedrukt, je doet open en daar staat ie dan: een grote doos met daarop ons logo. Je bestelde product, na lange omzwervingen eindelijk op zijn plaats van bestemming. Aan jou nu enkel de blijde taak het uit te pakken en in gebruik te nemen. Gefeliciteerd: je bent de eigenaar van een kwaliteitsproduct van Dami Living!