Ga naar de inhoud
Levertijd 2-3 werkdagen
[language-switcher]
Menu

Industrieel chic

Industrieel chic. Het klinkt tegenstrijdig, maar je kunt een chic interieur prima combineren met industriële elementen. Dat levert een warm, luxueus en toch stoer geheel op.

Chic interieur
In een chic interieur zijn mooie en vooral hoogwaardige basismaterialen van belang. Denk aan fluweel, (kunst)leer, suede, marmer, hout en goudkleurig metaal. Hiermee creëer je moeiteloos een weelderige, warme look.

Neutrale kleuren zijn het meest geschikt voor een chic interieur. Kleuren als bruin, beige, grijs, groen en zwart. Zorg voor voldoende daglicht, zodat je interieur niet te donker wordt. ‘s Avonds is een open haard ideaal. Kaarsen zijn overigens ook passende sfeermakers.

Qua ornamenten kun je echt uitpakken bij een chic interieur. Een fraai ingelijst schilderij, goudkleurige beeldjes, een luxe vaas met bloemen, her en der wat fluwelen kussens… Doe of je de hotelkamer van een vorst versiert, en leef je uit.

De combinatie met industrieel
Het principe van een industrieel interieur ken je inmiddels vast. Bij deze populaire woonstijl blijven ruwe randjes zoveel mogelijk zichtbaar. Het baksteen van de muur, het beton van de vloer, de buizen langs het plafond; je verhult ze niet of zo min mogelijk. Zo worden ze onderdeel van het interieur, dat hierdoor een kloeke sfeer uitademt.

Bovendien wordt er in een industrieel interieur veel gebruik gemaakt van materialen als hout, leer en metaal. Meubels hebben vaak een ‘opengewerkt’ uiterlijk. Zo worden bijvoorbeeld de snoeren van een industriële lamp niet angstvallig weggewerkt. Laat maar zien!

Industrieel chic
Door nu een chic interieur te combineren met industriële elementen krijg je een spannend en toch harmonieus geheel. Denk aan de combinatie van luxe en stoer. Een fluwelen stoel met een mat zwart metalen onderstel. Een industriële lamp boven een marmeren tafel. Laat je creativiteit de vrije loop. Zo kom je tot iets tijdloos en unieks!

Industrieel chic design bij Dami Living
Ben je benieuwd welke artikelen van Dami Living in een industrieel chic interieur passen? Kijk dan vooral hieronder eens verder. Voor vragen of advies zijn wij altijd telefonisch of per mail te bereiken.