Ga naar de inhoud
Levertijd 1-2 werkdagen
[language-switcher]
Menu

Industrieel

Je hebt vast weleens een oude fabriekshal of werkplaats van binnen gezien. Een industrieel interieur wil de sfeer uitademen die je daarin aantreft. Denk dus aan een sobere inrichting, natuurlijke tinten en ruwe materialen als metaal en beton. Een industrieel interieur is stoer, overzichtelijk en functioneel.

Is je interesse gewekt, en wil je ook zo’n interieur? Zo pak je het aan:

  • Barkruk designkruk industrieel 75 cm velvet Tony

    vanaf 169,99
  • Barkruk metaal 65 cm teddystof LEV

    179,95

Materialen

Bij een industriële inrichting maak je gebruik van robuuste materialen. We zetten de voornaamste voor je op een rijtje:

Metaal
Onmisbaar in een industrieel interieur. Denk aan banken en stoelen met een metalen onderstel, een stalen archiefkast, trapleuningen van steigerbuis… Allemaal makkelijk te onderhouden, uiteraard oersterk, en met de gewenste stoere uitstraling.

Hout
Wat is een huis zonder hout? Het is zo’n beetje het veelzijdigste materiaal dat er is, en past dan ook uitstekend in je industriële interieur.
Een grote tafel met een blad van gerecycled hout kan een machtige blikvanger zijn. Dat geldt ook voor houten schuifdeuren. Of houten steunbalken tegen het plafond. Mogelijkheden te over.
Een voordeel van hout is dat het warmte in je interieur brengt. Zeker bij een industriële inrichten een pre. Bovendien heeft het karakter. En dát wil je nu juist van je interieur: dat het karakter heeft!

Steen en beton
Een belangrijk kenmerk van een industrieel interieur is dat het ongepolijst oogt. Bouwmaterialen en structuren die normaal weggewerkt worden, mogen juist worden gezien.

Heb je een bakstenen muur? Laat hem deels of geheel ontbloot. Een betonnen muur idem dito. Je kunt er eventueel een likje witte of zwarte verf op aanbrengen. Zolang de structuur maar zichtbaar blijft. Zo houd je dat ongepolijste. En wil je je muur toch wat meer aankleden, dan is er ook behang te krijgen met een realistische baksteenprint.

Leer
Leer of kunstleer past perfect in dit type interieur. Vooral als het wat verweerd oogt. Je kunt denken aan een grote bruine zitbank, of juist een slanke stoel met leren bekleding en een metalen onderstel. Leer oogt natuurlijk, is makkelijk te reinigen, en als het de juiste kleur heeft geeft het je interieur een warme toets.

Verlichting
Lampen zijn er in alle soorten en maten. Bij industriële lampen moet je bijvoorbeeld denken aan fabriekslampen, retro bureaulampen van metaal, of gewoon kale peertjes. Ook hier geldt weer: niet te gepolijst, en zaken als snoeren werk je niet weg, die tóón je.

Kleur
Bij een industrieel interieur horen sobere tinten. De basiskleuren zijn wit, grijs en zwart. Met hout en leer breng je wat warmte aan. Door hier en daar een welgekozen ornament te plaatsen met een fellere kleur breng je extra variatie aan.

Ornamenten
Bij een industriële inrichting geldt: less is more. Hoed je voor een teveel aan tierlantijnen. Een paar grote, functionele objecten, dus een tafel, een metalen kast of een bank zijn de voornaamste blikvangers. Toch kun je ook in dit type interieur wat leuke versieringen aanbrengen. Denk aan een paar planten. Hier en daar een vloerkleed. Of een fabrieksklok.

Industrieel design bij Dami Living
Ben je benieuwd welke artikelen van Dami Living in een industrieel interieur passen? Kijk dan vooral hieronder eens verder. Voor vragen of advies zijn wij altijd telefonisch of per mail te bereiken.