Let op: I.v.m. een tekort aan capaciteit bij PostNL kan de levertijd langer zijn dan je normaal van ons gewend bent. Naar verwachting 2 á 3 dagen. Excuses voor het ongemak.

Uitstekend 4.89/5.00 door 788 klanten
Verlanglijst
Winkelwagen
Gratis bezorging vanaf 20,-
Gratis retour

Modern industrieel

Een modern industrieel interieur is een combinatie van twee stijlen: modern en industrieel. Bijzonder geschikt voor mensen die houden van een minimalistische inrichting, waarbij licht een centrale rol speelt en ruwe randjes gezien mogen worden.

Modern interieur
In een modern interieur is sprake van weinig opsmuk en strakke lijnen. Veel licht is van belang. Daarom zijn grote ramen een pre. Wit of lichtgrijs zijn goede basiskleuren, die het lichte en cleane karakter van het interieur versterken.

Je zet niet te veel meubels in een modern interieur. Kies voor een paar forse blikvangers. Denk bijvoorbeeld aan een grote hoekbank, een stalen kast of een klassieke designstoel.

Zorg ervoor dat de ruimte blijft ‘ademen’ door hem verder vrij leeg te houden. Dit is rustig voor het oog en geeft de illusie van extra (leef)ruimte.

Zoals gezegd zijn wit of lichtgrijs de beste basiskleuren voor een modern interieur. Om het visueel een tikje prikkelender  te maken, kun je bijvoorbeeld een paar gekleurde barkrukken of eetkamerstoelen neerzetten. Donkergroen, okergeel of zachtroze zijn erg geschikt.

Ook voor ornamenten geldt: less is more. Houd het bij een paar welgekozen sierobjecten. Een paar mooie planten zijn zeer welkom.

Industrieel interieur
Bij een industrieel interieur wordt veel gebruik gemaakt van staal, steen, hout en andere ‘ruwe’ materialen. Het geraamte van de ruimte wordt niet verhuld, maar juist getoond. Heb je een stenen muur? Houd deze kaal, of geef hem hooguit een likje witte verf. Ook grove houten steunbalken en metalen buizen passen goed in een industrieel interieur.

Richt de ruimte in met meubels en decoratieve objecten die ongepolijst ogen. Een fraaie metalen fabriekslamp, bijvoorbeeld. Stoelen van kunstleer met een metalen onderstel. Een tafel met een blad van gerecycled hout. Steeds geldt: weinig opsmuk en een stoere look en feel.

Combinatie modern en industrieel
Zowel een modern als een industrieel interieur wordt gekenmerkt door een minimalistische inrichting. Materialen die vaak bij beide stijlen gebruikt worden zijn metaal, leer, kunststof en hout. Wat in een modern interieur past, voelt zich thuis in een industrieel interieur en vice versa.

Door je creativiteit de vrije loop te laten kun je een prachtig modern industrieel interieur creëren. Een licht, overzichtelijk en rustgevend geheel, met een stoere touch. Om dagelijks met plezier in thuis te komen!

Modern industrieel design bij Dami Living
Ben je benieuwd welke artikelen van Dami Living in een modern industrieel interieur passen? Kijk dan vooral hieronder eens verder. Voor vragen of advies zijn wij altijd telefonisch of per mail te bereiken.

Sluiten

Neem direct contact met ons op

Categorieën

Sluiten