Ga naar de inhoud
Levertijd 2-3 werkdagen
[language-switcher]
Menu

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door zachte tinten, strakke lijnen, veel natuurlijke materialen en een minimalistische inrichting. Het doel is een rustig, evenwichtig en opgeruimd plaatje. Iets voor jou? Ontdek dan hieronder hoe je zelf je huis naar het Scandinavische model kunt inrichten.

Houd van hout
Een belangrijk kenmerk van een Scandinavisch interieur is het gebruik van hout, véél hout. Het liefst lichte houtsoorten. Een houten vloer is een must. Deze kun je opleuken met wat bescheiden vloerkleedjes. Denk verder aan meubels met houten onderstellen, houten muurversiering en een houten plafond. Door het enkel met een lichte beits te behandelen blijft het hout zijn natuurlijke uitstraling houden.

Lichte tinten
In Scandinavië is het vaak vroeg donker, zeker in de barre wintermaanden. Daarom maakt men er binnenshuis gebruik van lichte tinten. Buiten de basiskleur wit genieten zachte pasteltinten de voorkeur. Felle kleuren mogen niet de boventoon voeren. Zorg verder dat er veel daglicht naar binnen kan vallen.

Sfeervol textiel
Om wat textuur en variatie in je Scandinavische interieur aan te brengen, kun je gebruik maken van zaken als wand- en vloerkleden, spreien, een paar kussentjes of een vachtje. Zeker als die voorzien zijn van een leuk geometrisch patroon geven ze de ruimte wat extra’s. Let ook hier weer op dat de kleuren niet te fel zijn.

Minder is méér
Een Scandinavisch interieur is echt iets voor liefhebbers van minimalisme. Zet niet te veel tierlantijnen neer; houd het bij een paar welgekozen meubels en objecten die strak en functioneel ogen. De ruimte moet open, overzichtelijk en opgeruimd blijven.

Ga voor groen
Planten zijn graag geziene gasten in een Scandinavisch interieur. Omdat het licht en open is, zullen planten extra mooi tot hun recht komen. Bovendien werken ze rustgevend, zeker in combinatie met het vele hout.

Passende accessoires
Om je interieur visueel nog wat interessanter te maken, kun je gebruikmaken van passende accessoires. Een of twee mooie prints aan de muur, een ingelijste foto, een rieten mand, een lamp met een rotan kap; allemaal prima op zijn plaats in jouw Scandinavische droominterieur.

Scandinavisch design bij Dami Living
Ben je benieuwd welke artikelen van Dami Living in een Scandinavisch interieur passen? Kijk dan vooral hieronder eens verder. Voor vragen of advies zijn wij altijd telefonisch of per mail te bereiken.